Dowhill Vartop

           Unul dintre principalele obiective ale asociației este promovarea sportului în rândul tinerilor și organizarea de evenimente cu caracter turistic. Astfel prin organizarea acestui eveniment de mare succes am resușit să contopim cele două obiective.
           Având în vedere statutul multilateral al asociatiei, am organizat în perioada 31.08- 02.09.2918 o competiție sportivă sub denumirea Downhill Vârtop 2018 în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Orasului Nucet și Agenția de Management a Turismului Bihor.
           Scopul evenimentului organizat a fost de a spori afluxul de turism în zona Muntilor Apuseni mai exact în Satul de Vacanță Vartop. Primul pas spre împlinirea scopului propus a fost realizarea primului traseu de downhill în Vârtop și inaugurarea lui prin desfășurarea unui concurs.
            Participanții au fost așteptați cu un traseu nou având zone tehnice cu rădăcini, dropuri, kickere, contrapante și zone abrupte toate pe o lungime de aproximativ 1700m și o diferență de nivel de 300m.

            Spectatorii prezenți au avut ocazia nu doar să admire riderii în acțiune ci șansa să câștige o bicicletă oferită de magazinul Decathlon, la tombola organizată de echipa noastră .

            După definitivarea înscrierilor cei 52 participanți au fost împărțiți în 7 categorii, la final fiecare categorie având 3 câștigători.

-Feminin, o concurentă
-Copii 12-14 ani: 3 concurenți
-Juniori 15-18 ani: 11 concurenți
-Elite 19-29: 7 concurenți
-Masculin 30-39 ani: 6 concurenți
-Masculine 40+: 3 concurenți
-Hobby: 19 concurenți

             În urma statisticilor realizate de noi, scopul a fost indeplinit cu succes astfel încât pe lângă cei 52 de concurenți s-au prezentat în stațiunea Vârtop în weekendul 31.08-02.09.2018 aproximativ 120 de persoane din București, Bistrița, Covasna, Galați, Arad, Oradea, Tg Mures, Brașov, Hunedoara, Piatra Neamț etc.

             Feedback-ul primit în urma venimentul ne-a confirmat reușita concursului drept pentru care dorim să fie susținut an de an.